Paprikateler

Rob Stricker

Kennis van het vak

In ons bedrijf, Heroco telen wij rode paprika. Wij werken met drie vaste krachten en vier parttime-medewerkers en tijdens de oogst hebben we een hecht team van Poolse medewerkers dat elk jaar bij ons aan het werk is. Mijn vrouw werkt ook mee in het bedrijf. Wat vooral prettig is, dat iedereen bij ons veel kennis van zijn of haar vak heeft. Dat werkt plezierig.

Product

Paprika's

Bedrijf

Rodenrijs B.V. h.o.d.n. Heroco

Locatie

Klazienaveen

Verbazing over de teelt van paprika

De planten die wij van de kweker krijgen zijn al weerbaar gemaakt tegen ziekten en plagen. Wij zetten de biologie uit wanneer de planten op het substraat bij ons in de kassen staan. Vanwege het lichtverschil ten opzichte van het westen van Nederland, poten wij onze planten gemiddeld een week later.

Ik merk vaak de verbazing bij mensen als ze horen hoeveel werk er aan te pas is gekomen voor die ene paprika die ze in de winkel zien liggen. Daar zijn wij in totaal 10 weken elke dag mee bezig geweest. Beleving is daarom heel belangrijk. Daarbij zou het goed zijn als mensen zich meer bewust worden van hoe onze groenten worden geteeld.

Dure dagcrèmes wegen niet op tegen paprika

De smaak van een rode paprika is belangrijk hoewel de consument niet zo snel een ander ras paprika in het schap zal herkennen aan de smaak. Daarom is het het allerbelangrijkst dat mensen goed op de hoogte zijn van de vele, gezonde voedingsstoffen van de paprika. Bij verkoudheid, of om die te voorkomen, kun je bijvoorbeeld beter een paprika dan een sinaasappel eten want in paprika zit twee keer zoveel vitamine C. Paprika vergroot je weerstand enorm en dat maakt veel uit voor je dagelijkse leven. En wat te denken van foliumzuur? Een inhoudsstof die voor zwangere vrouwen belangrijk is in de ontwikkeling van de baby.

Mensen besteden met gemak veel geld aan cosmetica en andere uiterlijke zaken maar gezondheid en welzijn komen van binnenuit en daarvoor zijn paprika en andere groenten een makkelijke, gezonde en lekkere bron.

Mijn favoriete gerecht met paprika is de gevulde paprika met gehakt en ui uit de oven. Je moet er even de tijd voor nemen, maar het is een heerlijk gezond gerecht.

Er liggen nog veel kansen en mogelijkheden voor de paprika denk ik. Veel soorten, zoals de puntpaprika en snackpaprikaatjes, zijn daar goede voorbeelden van. Ik vind het goed om te zien dat paprika tegenwoordig meegaat naar school in de lunchbox of dat er op feestjes paprika wordt aangeboden als borrelsnack.

Certificeringen

Rodenrijs B.V. h.o.d.n. Heroco beschikt over de volgende certificaten

Lees hier de nieuwste Meer van Nature!

Lees meer!