Tomatenteler

Pieter Geerts

Niet getwijfeld over België

Met mijn vrouw Anja heb ik begin 2007 de stap gemaakt om onze kwekerij in Chaam te verruilen voor een groot perceel dat te koop stond in Meer in België. Wij waren al langer aan het rondkijken of we ergens grond konden kopen want in Chaam was het niet mogelijk om uit te breiden in onze kwekerij van toen. In Nederland lukte dat niet, maar Meer ligt in België heel dicht tegen de Nederlandse grens aan bij Breda. Meer is van oudsher een tuinbouwgebied waar veel augurken en aardbeien werden geteeld. 

Product

Tomaten

Bedrijf

Meer Fresh Products B.V.B.A.

Locatie

Meer

Onze trostomaten gaan heel Europa door

Wij sorteren onze trostomaten altijd volgens wensen van de klanten en verzorgen zelf alle verpakkingen. In drukke tijden werken we met 40 á 50 mensen in onze kwekerij, maar we hebben natuurlijk altijd een vast aantal mensen in dienst. Dat zijn er momenteel 18. Onze trostomaten vinden hun weg door heel Europa. Van Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië tot Scandinavië, Tsjechië, Spanje, Frankrijk en Italië. Over het algemeen is de verpakking van trostomaten los in een doos van 5 kg, waarbij de grove tomaat 5 tomaten per tros heeft en de fijne tomaat er 6 aan een tros heeft.

Kennis van de kas

Ik ben ooit begonnen met de teelt van vleestomaten. Dat deed ik met mijn zus en broer. Maar met Anja heb ik gekozen voor trostomaten.

We hebben wel eens bezoekers in de kas. Dan merk je hoe weinig kennis er is over de trostomatenteelt. Het is leuk om te zien hoe veel mensen leren over onze trostomaten tijdens een rondleiding in de kassen. Vooral het fabeltje dat telers flink in de weer zijn met chemicaliën is een fors vooroordeel. Tijdens een bezoek zien ze dan dat dat helemaal niet meer gebeurt en wij op biologische wijze ziekten en plagen bestrijden.

Ik ben er trots op zo’n mooi en modern bedrijf te mogen hebben en ik hoop daar nog lang mijn brood mee te kunnen verdienen en het bedrijf op deze manier voort te zetten. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan en opgebouwd over de trostomatenteelt en daar blijf ik graag de komende jaren gebruik van maken.

Ik ben een liefhebber van onze trostomaten en eet ze dan ook regelmatig; het lekkerst zijn ze uit het handje of ik bak een ei met tomaat voor op brood, dat is ook een favoriet van me. En een tomatensoepje met een boterham smaakt me ook goed.

Certificeringen

Meer Fresh Products B.V.B.A. beschikt over de volgende certificaten

Lees hier de nieuwste Meer van Nature!

Lees meer!