Paprikateler

Peter van den Bosch

Mooie kleur en goede kwaliteit

Sinds 1986 ben ik eigenaar van dit bedrijf dat tegenwoordig 5,6 hectare groot is. We begonnen hier met tomaten maar sinds 1995 telen we rode en gele paprika in onze kas omdat de omstandigheden daar meer geschikt voor zijn. Dat heeft vooral met de bouw van de kas en de daarbij horende lichtinval te maken. De kassen bij ons zijn niet erg hoog en een paprika is minder lichtgevoelig dan tomaat. Wij hebben gekozen om te werken met rassen die bekend staan om hun  uniforme, kwalitatief goede paprika’s met een mooie kleur. Dat laatste is iets waar consumenten op letten, de andere twee aspecten vinden wij belangrijk bij het telen.

Product

Paprika's

Bedrijf

P.N.M. van den Bosch B.V

Locatie

Bergschenhoek

De planten worden tijdens het teeltproces zo’n 4 meter hoog, hoewel het gewas van het rode ras iets korter is. We beginnen onderin met het snijden van de paprika’s, deze groeien steeds evenredig mee met de hoogte van de plant. Aan het eind van het oogstseizoen zitten alle paprika’s bovenin de plant.

De afstand tussen de gewasdraden maakt het verschil

Hoe meer licht de plant krijgt hoe beter dat is voor de smaak van de paprika. Wij letten er dan ook met name op dat door een goede verdeling van de gewasdraden de plantkoppen, de bovenste stukjes van de plant, goed verspreid staan. Dit is bovendien goed voor de productie van de paprika’s. Eind oktober wordt er gezaaid, waarna de plantjes begin december gepoot kunnen worden in de kas. In de eerste weken van maart start de oogst en deze gaat door tot en met oktober.

Hygiëne hoog in het vaandel

Ik vind het belangrijk dat de consument op de hoogte is van de bijzondere voedingsstoffen van paprika, dat deze bijvoorbeeld ontzettend veel vitamines bevatten. Verder is het voor de consument goed om te weten dat er maximaal biologisch geteeld wordt. Voor elk verkeerd beestje in de kas zetten wij een goed beestje in om zo ziekten en plagen tegen te gaan. Bij het uitzoeken van een paprika moet je erop letten dat deze goed hard is. Dan weet je dat de paprika vers en knapperig is. 
Het is mooi dat er voor paprika zoveel toepassingen en bereidingswijzen zijn. Wij eten zelf ook veel paprika, we koken en bakken ze en bereiden ze in salades.
Wij zorgen er altijd voor dat onze paprika’s supervers aangeleverd worden. Ons motto is ook dat we zorgen dat alles schoon en goed geregeld is in ons bedrijf. Vers en hygiënisch staan hoog in het vaandel bij ons.

Certificeringen

P.N.M. van den Bosch B.V beschikt over de volgende certificaten

Lees hier de nieuwste Meer van Nature!

Lees meer!