Tomatentelers

Marcel en Ferry Adegeest

Waarom tuinder worden?

Waarom we tuinder wilden worden? Omdat dit het mooiste beroep is wat er bestaat! Ondernemer zijn is natuurlijk fantastisch en we vinden het erg mooi om elke dag bezig te zijn met het laten groeien en optimaliseren van de teelt. Je zou kunnen zeggen dat mijn broer en ik ook niet beter weten. Ik was als kind zijnde altijd al op het bedrijf bij onze vader dus zo groei je erin. Andere mensen zullen ons misschien voor gek verklaren maar wij hebben het goed naar ons zin. Het bedrijf beslaat op dit moment 13,26 hectare, wat is verdeeld over vier locaties. 

Product

Tomaten

Bedrijf

TVA Growers V.O.F.

Locatie

Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Nieuwerkerk aan den IJssel

Teelt

Planten begint bij ons altijd in december, meestal rond Sinterklaas. Vanaf februari neemt het aantal werknemers toe want in maart gaan we beginnen met tomaten plukken. Dit loopt dan door tot begin november. Dat heeft onder andere te maken met het korter worden van de dagen. Omdat wij geen lampen in de kas hebben kunnen wij in september pas om 8 uur s ’morgens starten. In november gaan de planten er echt uit.  Dan gaan we schoonmaken, halen we alles eruit en begint het seizoen weer van voren af aan.

Wij telen nu snoeptomaatjes met een hele goede smaak. De planten zijn verder kwalitatief heel sterk en het tomaatje is niet te grof. Het is dus gewoon de beste, zowel kwalitatief als qua productie. Een leuk weetje over tomaten; het kost meer calorieën om een tomaat te verbranden dan dat er calorieën in zitten. Je valt dus af door een tomaat te eten, perfect voor mensen die op dieet zijn! Daarom bestaat bijvoorbeeld ook het zogenaamde tomatendieet.

Trots

‘Komt wel goed’, dat zeggen wij vaak in het bedrijf. We proberen altijd positief te blijven. Als de teelt maar goed is. Daar kunnen we ons drukker over maken dan over bijvoorbeeld de prijs, omdat je dat laatste zelf niet in de hand hebt. We zijn er trots om op heel jonge leeftijd een mooi bedrijf te hebben opgebouwd. Het is mooi dat mijn broer en ik dit alles toch voor elkaar hebben gekregen, ondanks de jonge leeftijd. Daarom is het voor mij nog steeds genieten, vooral als alles loopt zoals het hoort te lopen. Als je een dag hebt zonder dat er wat fout gaat, als alles gewoon lekker loopt op organisatorisch gebied, qua personeel en qua teelt dan krijg ik daar echt wel een kick van.

Certificeringen

TVA Growers V.O.F. beschikt over de volgende certificaten

Lees hier de nieuwste Meer van Nature!

Lees meer!